rss

Protestele in benzinarii continua

  1. 18/01/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: benzinarii,, Omv petrom, proteste
    Vezi toate fotografiile (1)

    Astazi este cea de-a doua zi a amplului protest initiat de soferii nemultumiti de preturile actuale ale combustibililor. Un numar foarte mare de persoane au raspuns pozitiv actiunii lansate pe reteaua de socializare Facebook, prin care se incurajeaza refuzul de a alimenta masinile in perioada 17-19 ianuarie.

     

    Aproximativ 25.000 de romani au confirmat participarea la protest, unul din mesajele transmise pe retelele de socializare si prin e-mail-uri fiind urmatorul:

    “Romania, trezeste-te!

    Protestul de la benzinarii trebuie sa continuie! Asa ca , dragi romani, haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii miliardari si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Va rugam sa fiti solidari cu noi!(...)”

     

    Pe langa grupurile de pe Internet, care au actionat in principal in Capitala, s-au organizat proteste si in alte orase din tara. Se pare ca a fost luata in vizor in principal compania OMV Petrom, lider pe piata romaneasca de distributie carburanti. Explicatia: “O solutie mai buna ar fi ca toata lumea sa nu mai cumpere carburant de la o companie, aceasta fiind nevoita sa scada pretul ca sa nu falimenteze... Atragand apoi clientii si pierzand ceilalti, si acestia din urma ar fi nevoiti sa scada pretul.”

     

    De la OMV Petrom nu va alimenta timp de doua luni nici Federatia Operatorilor din Transporturi, in acest sens fiind trimisa o adresa tuturor membrilor acesteia. „Am trimis adrese catre toti transportatorii care fac parte din asociatia noastra si le-am cerut sa analizeze posibilitatea de a sista alimentarea cu carburanti de la benzinariile din grupul OMV Petrom pentru 2-3 luni. Vrem sa facem acest lucru impreuna cu cetatenii pentru ca firmele petroliere sa inteleaga ca nu pot merge la nesfarsit cu scumpirile astea”, a spus, pentru money.ro, presedintele FORT, Augustin Hagiu.

     

    Boicotul organizat in aceste zile este rezultatul scumpirilor repetate din ultimele luni si a depasirii pragului de 5 lei/litru de benzina.

     

    Vizualizari: 4903
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »