rss

Investitie de 88 mil euro in DN 1 pentru imbunatatirea sigurantei circulatiei

  1. 07/01/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: DN1, investitie, siguranta circulatiei
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul a aprobat miercuri Hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizarea infrastructurii privind siguranta circulatiei pe DN1, in sate lineare si puncte negre”, dupa cum informeaza capital.ro. Traseul traverseaza 31 de sate lineare si 3 puncte negre, adica un total de 87.100 km.

     

    Investitia in acest proiect ar urma sa fie in valoare de aproximativ 88 milioane de euro, din care 23,7 milioane provin din finantare europeana. Scopul acestei investitii este acela de a imbunatati siguranta circulatiei, astfel incat sa existe cat mai putine situatii periculoase generate de evenimente rutiere intre masini sau intre masini si pietoni.

     

    Proiectul include masuri ca: insule de trafic pentru limitarea vitezei la intrarea in localitate, refugii centrale pentru trecerile de pietoni, alveole pentru autobuze cu treceri de pietoni, drum cu 4 benzi cu intoarcere in U, drum cu 2 benzi cu viraj la stanga si trecere de pietoni, sens giratoriu cu o singura banda, trecere de pietoni cu 2 benzi fara refugiu central, dispozitive de calmare a traficului, semnalizare si marcaj si deasemenea insule de intrare in localitate si separatoare de sens, care vor inlesni si asigura o mai buna circulatie si o conduita corecta in trafic”, dupa cum informează Ministerul Transporturilor.

     

    Vizualizari: 2092