rss

In strategia Dacia nu figureaza vehiculele hibrid

 1. 15/10/2010
 2. Categoria: Dacia
 3. Tags: Dacia, Hibrid, Renault
  Vezi toate fotografiile (1)

  Infrastructura nationala si interesele din lumea petrolului sunt principalele cauza care vor impiedica dezvoltarea unui segment de piata al autovehiculelor hibride si electrice. Din aceste considerente, Dacia nu planuieste sa produca modele hibride, a declarat joi, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, informeaza Mediafax.

  "Sunt sceptic in ceea ce priveste viitorul vehiculelor hibrid si electrice in Romania, in primul rand avand in vedere ca pentru introducerea pe piata a unor astfel de vehicule este nevoie de o infrastructura de alimentare cel putin dubla fata de cea clasica, cu carburant", a afirmat Stroe, prezent la evenimentul aniversar - 30 ani de la infiintarea producatorului de acumulatori Rombat.

  Totodata, el a adaugat ca interesele in domeniul petrolului nu vor permite dezvoltarea unei piete de profil in viitorul apropiat.

  In plus, eforturile autoritatilor privind implementarea de programe de stimulare pentru achizitia de vehicule hibrid si electrice sunt limitate, este de parere oficialul Dacia.

  Stroe a precizat ca cel putin pana in 2015 Dacia are pusa la punct o strategie de productie foarte buna.

  Referitor la Rombat, Stroe a aratat ca producatorul va furniza baterii si pentru celelalte uzine Renault unde sunt produse masini din gama Dacia.

  Vizualizari: 1827