rss

Emisiile de CO2 de la masinile noi vor fi monitorizate de RAR din 2011

  1. 11/11/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: emisii CO2,, masini noi, RAR,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Multe schimbari se petrec in domeniul auto in Romania de la 1 ianuarie 2011. Printre acestea si faptul ca RAR (Registrul Auto Roman) va incepe monitorizarea nivelului de emisii de CO2 produse de masinile noi. Acesta este un proiect de hotarare de Guvern, ca parte a unui program al Comisiei Europene de stabilire a standardelor de performanta a autoturismelor in ce priveste noxele, informeaza mediafax.

     

    Obiectivul proiectului CE este stabilirea unor standarde de performanta pentru emisiile generate de autoturismele noi inmatriculate in Uniunea Europeană, ca parte a abordarii integrate a Comunitatii de a reduce emisiile de CO2 generate de autovehiculele usoare, asigurand totodata functionarea corespunzatoare a pietei interne si se bazeaza pe un proces de masurare si monitorizare a acestor emisii, initiat in conformitate cu decizia Parlamentului European si a Consiliului European din 22 iunie 2000”, se arata in proiectul de act normativ.

     

    In vederea realizarii acestui proiect va fi necesara colaborarea RAR cu DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), care sa transmita Registrului, pana la 31 ianuarie 2011 datele cu privire la masinile noi inmatriculate in anul respectiv.

    Vizualizari: 2185
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »