rss

Designul Dacia va continua sa fie rational si in viitor

  1. 06/05/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault are planuri foarte clare in ceea ce priveste directia de design Dacia, francezii dorind sa se diferentieze de brandul autohton. Deja diferite, cele doua marci vor continua sa abordeze stiluri estetice si mai evidente in urmatorii ani.

    In acest sens, Renault se va concentra mai mult pe latura emotionala, modelele sale urmand a fi construite pentru a impresiona din punct de vedere al aspectului. In schimb, autoturismele Dacia vor continua sa fie “rationale”, caracterizate de o estetica fara detalii pretioase, insistandu-se mai mult pe partea practica.

    Aceasta strategie a fost explicata de  Laurens van den Acker, noul director de design Renault, intervievat de Automotive News. “Dacia va avea o imagine nordica, teutonica si va transmite ideea de putere”, a declarat van den Acker.

    “Procedeul de diferentiere este foarte important pentru cele doua marci pentru a se evita canibalizarea reciproca. Renault si Dacia trebuie sa atraga clienti diferiti, cu nevoie si asteptari diferite.”

    In ceea ce priveste Renault, modele vor fi dezvoltate in continuare pe ideea de unitate, de familie. In prezent modelele sunt diferite unele de altele. “Coerenta gamei Renault este una din prioritatile mele”, a afirmat oficialul francez.

    Vizualizari: 3622