rss

Dacia reactioneaza: Timbru de mediu dublu pentru Euro 3 si Euro 4!

  1. 28/01/2013
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Taxa auto, timbru de mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nemultumiti de noul timbru de mediu, oficialii Dacia le cer guvernantilor sa dubleze coeficientii de calcul pentru autoturismele Euro 3 si Euro 4, pentru a evita scaderea dramagtica a vanzarilor de masini noi in Romania.

    Jerome Olive, Directorul General al Automobile Dacia, doreste o taxa dubla pentru autovehiculele Euro 3 si Euro 4. In caz contrar, constructorul auto prevede concedieri de sute sau chiar mii de angajati. Potrivit casei auto, doar in acest fel vor putea fi prevenite scaderea piete de masini noi si importurile masini de automobile poluante din Vest.

    "Romania risca sa devina cosul de gunoi al Europei. Cerem multiplicarea cu doi a valorii timbrului de mediu pentru masinile Euro 3 si Euro 4 fata de cuantumul propus in aceste zile. Proiectul de lege nu respecta principiile pentru Euro 3 si Euro 4 diesel pentru ca aceste motoare sunt foarte poluante atat in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, cat si la hidrocarburi. Daca lucrurile vor ramane asa, vanzarile de masini Euro 5 vor scadea masiv, iar companiil au investit sume importante in dezvoltarea acestor modele", a declarat Jerome Olive, Director General Automobile Dacia.

    Constantin Stroe, vicepresedinte al Dacia si reprezentant al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania sustine si el ca formula propusa a timbrului de mediu poate duce la pierderi masive pe piata interna in materie de vanzari ale automobilelor noi. Totodata, Stroe estimeaza ca numarul automobilelor rulate din Romania va ajunge la 350.000 unitati in 2013.

    Timbrul de mediu 2013 este inca in faza de dezbatere publica, acesta nefiind inca adoptat. Noua formula de calcul conduce la o crestere medie de 10% a sumei de achitat in cazul masinilor Euro 4 si Euro 3, precum si la o scadere de 60-90% pentru autovehiculelele Euro 2, Euro 1 si non-euro.

    Mai mult decat atat, in cazul persoanelor care au dat statul in judecata pentru restituirea taxei incasate ilegal si au primit contravaloarea taxei, noul timbru va fi achitat la transcrierea dreptului de proprietate, de catre cumparator. In aceeasi situatie sunt si autovehiculele inmatriculate in tara inainte de 2007, pentru care se va achita timbru de mediu la prima vanzare.

    Vizualizari: 26065
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »