rss

Dacia Hamster, primul hibrid made in Romania

  1. 22/03/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, hamster, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (5)

    Dupa indelungi speculatii despre misteriosului Dacia Hamster, iata ca primul hibrid romanesc va urma sa fie prezentat luna viitoare, la Monte Carlo, in cadrul unei conferinte internationale. Autoturismul are la baza modelul Sandero, se mandreste cu emisii de doar 99 g/km si va fi gata in forma finala in 2012.

    Denumit Dacia Hamster Hybrid-Electricway 4WD, vehiculul este un hibrid diesel-electric cu tractiune integrala si face obiectul unui un studiu al Centrului de Cercetare Universitara Ingineria Automobilului, din cadrul Universitatii din Pitesti. Daca platforma este de provenienta Dacia Sandero, sistemul de propulsie este de tipul EcoMatic Hybrid System, creat in laboratorul de Sisteme de Propulsie Alternativa si Energii Regenerative, din cadrul Facultatii Tehnice din Pitesti.

    "Automobilul nu va fi prezentat fizic. Estimam ca masina va fi gata in 2012. Este o masina de laborator. La Monte Carlo va fi prezentata doar lucrarea stiintifica", a declarat pentru Gandul Dan Marinescu, cadrul didactic care conduce echipa proiectului Dacia Hamster, din Universitatea Pitesti.

    Dacia Hamster nu este un vehicul proiectat de Dacia, acesta fiind doar un proiect universitar, au tinut sa precizeze oficialii constructorului roman.

    Conform unor speculatii anterioare, modelul este echipat cu un motor diesel de 1,5 litri dCi si o unitate electrica ce transmite puterea catre rotile din spate.

    Vizualizari: 9466