rss

Trofeul Andros: Alain Prost si Dacia Duster au incheiat pe locul 2

  1. 03/02/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Alain prost, Dacia, dacia duster, Duster, trofeul andros
    Vezi toate fotografiile (8)

    Desi nu a prins podiumul in ultima etapa a Trofeului Andros 2009/2010, ce a avut loc in weekend-ul trecut in statiunea montana Super Besse, fostul cvadruplu campion mondial de Formula 1 Alain Prost si a sa Dacia Duster au terminat pe locul al doilea in clasamentul general.

    Victorios in trei dintre cele sapte etape, la Thorens, Grandvalira si in cursa precedenta de la Saint-Die-des-Vosges, cel supranumit "Profesorul" nu a izbutit decat pozitia a opta la Super Besse, dupa ce in calificari abia prinsese "top 10", avand si ceva probleme de directie la Duster-ul sau de 350 de cai-putere.

    In ciuda clasarii mai slabe in ultima cursa, Prost si intreaga echipa Dacia s-au declarat extrem de multumiti cu acest loc 2 la "general" la chiar debutul modelului romanesc in Trofeul Andros. "As spune ca ne aflam acolo unde prevedeam ca vom fi inaintea primei curse. Ne-am atins obiectivele, chiar daca in motorsport putem mereu sa fim mai buni. La aceasta prima participare si cu o masina complet noua, am reprezentat o adevarata provocare pentru adversarii mai experimentati. Faptul ca am terminat pe locul al doilea intr-un campionat atat de important este cu certitudine un rezultat bun", a declarat Alain Prost.

    Fostul pilot de Formula 1 a mai adaugat ca daca el si echipa Dacia ar fi avut la dispozitie mai mult timp pentru a pregati aceasta competitie, este convins ca ar fi putut termina castigator. "Cu sapte curse in doua luni, Trofeul Andros nu prea lasa marja de timp echipelor participante. Este aproape imposibil sa faci teste intre doua curse. Pana la ultima cursa am lucrat ca sa intelegem si sa imbunatatim masina. Vom profita acum de sfarsitul iernii pentru a analiza datele adunate si pentru a testa noile solutii. Desi nu s-a luat deocamdata nici o decizie pentru sezonul urmator, dorim sa pregatim viitorul", a conchis Prost, lasand astfel sa se inteleaga ca n-ar fi exclus ca Dacia sa fie prezenta si la editia urmatoare a Trofeului Andros.

    Clasament final Trofeul Andros 2009/2010

     1. Jean-Philippe Dayraut (Skoda Fabia) 860 puncte

     2. ALAIN PROST (Dacia Duster) 830 puncte

     3. Olivier Panis (Skoda Fabia) 811 puncte

     4. Bertrand Balas (Toyota Auris) 798 puncte

     5. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III) 775 puncte

     6. Franck Lagorce (Renault Clio III) 772 puncte

     7. Didier Thoral (Toyota Auris) 761 puncte

     8. Benjamine Rivière (Fiat Stilo) 752 puncte

     9. Pierre Llorach (BMW Seria 1) 729 puncte

    10. Olivier Pernaut (BMW Seria 1) 697 puncte.

    Vizualizari: 1282
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »