rss

Macheta unui monovolum Dacia, aparuta pe un forum francez!

  1. 21/09/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Monovolum
    Vezi toate fotografiile (3)

    Pe un forum din Franta au aparut trei fotografii care infatiseaza o macheta a unui viitor model Dacia, un monovolum cu sapte locuri. Fotografiile extrem de slabe calitativ nu ne lasa sa distingem mare lucru, dar liniile generale amintesc de Renault Scenic, in timp ce partea superioara a botului masinii "aduce" cu modelul Sandero.

    Speculatiile cu privire la un monovolum fabricat la Mioveni dateaza de ceva vreme, dar pana acum nimic nu a fost confirmat - dar nici infirmat - oficial. Cu toate acestea, oficialii Renault au afirmat cu fiecare ocazie ca platforma de Logan, foarte flexibila, suporta mai multe genuri de caroserii, iar gama Dacia va numara in curand 8-9 modele, unele dintre ele mai mari decat Logan-ul.

    In prezent, pe platforma de Logan, denumita B0, Dacia asambleaza sase modele, ultimul sosit in "familie" fiind SUV-ul Kanjara pe care producatorul auto roman il va lansa cel mai probabil in primavara, la Salonul Auto de la Geneva.

    Se presupune ca monovolumul Dacia va fi prezentat in premiera in toamna anului viitor si impreuna cu Sandero vor ajuta la cresterea vanzarilor in Europa de Vest. Tot la capitolul "speculatii" trebuie sa notam ca primul monovolum Dacia va fi cu cateva mii de euro mai ieftin decat Scenic, model pe care pare sa il copieze, si va oferi un spatiu mult mai mare la interior decat Logan MCV.

    Oricum, avand in vedere ca in pozele publicate pe forumul francez worldscoop.forumpro.fr apare o macheta, nu se poate spune cu siguranta daca acesta - in cazul in care nu este vorba despre o farsa - va fi designul final al urmatorului model Dacia.

    Vizualizari: 5833