rss

Noi poze spion Dacia SUV

  1. 10/08/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, spion, SUV
    Vezi toate fotografiile (4)

    SUV-ul Dacia, care va fi lansat pe piata europeana in 2010, a fost surprins in noi teste preliminare. Dupa numeroase speculatii si zvonuri cu privire la mult asteptatul 4X4 de la Dacia, subiectul continua sa fie tot mai prezent, starnind controverse si dispute in lumea auto, in timp ce se apropie de lansarea oficiala. 

    Potrivit unor surse din cadrul Dacia, producatorul va exploata relatia sa cu Nissan, prin utilizarea unor componente si dimensiuni regasite la modelul Nissan Qashqai pentru productia versiunii, ce va fi prezentata la Salonul auto de la Geneva 2009.

    Judecand dupa aceste noi poze spion, se pare ca noul Dacia SUV va fi mult mai conventional decat conceptul Duster. Acesta va dispune de doua versiuni, una cu tractiune integrala si una doar cu tractiune pe puntea fata, strategie prezenta la mai toate SUV-urile compacte de pe piata europeana.

    Se pare ca modelul 4×4 va porni de la 13.000 de EURO iar cel 4x2 va fi cotat in jurul valorii de 11.000 EURO. Exista si teorii care sustin ca masina va fi propulsata de un motor de 130 CP si ar putea ajunge sa afiseze un cost de aproximativ 20.000 euro in varianta cu maxime dotari.

    Dupa cum va informam cu ceva timp in urma, numele noului SUV ar putea fi Kanjara. Indiferent insa de titulatura pe care o va purta, noul SUV va veni si cu o versiune cu sapte locuri in stilul Nissan Qashqai/Qashqai+2. Versiunea cu sapte locuri a SUV-ului ar putea fi cu 20 cm mai lunga decat versiunea cu cinci locuri.

    Producatorul de la Mioveni a mizat si aratat incredere acestui proiect al carui program de investitii pentru dezvoltare se ridica la suma de 100 de milioane de euro

    “Programul de investitii pentru SUV 4x4 ajunge pana la 100 milioane euro, iar ajutorul pe care l-am cerut guvernului este de 15 milioane euro fiind legat de dezvoltarea acestui program”, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

    Foto: copyright by Automedia

    Vizualizari: 7006