rss

Dacia ar putea lansa un model bazat pe Renault Fluence

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Fluence, Logan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia a ajuns din nou in prim plan prin publicarea primelor imagini ale SUV-ului Duster. Producatorul roman se pare insa ca a pregatit ceva si pentru urmatorii ani.

    Potrivit zvonurilor recente, Dacia dezvolta in prezent un nou model sedan bazat pe Renault Fluence dar personalizat si cu mai multe elemente accesibile.

    In urma acestor informatii, speculatiile ulterioare impart in doua tabere specialistii in domeniu.

    Pe de o parte, exista voci care sustin ca producatorul roman lucreaza intr-adevar la un model derivat din Renault Fluence, model care va fi lansat in jurul anului 2011. Versiunea Dacia ar fi mai ieftina in comparatie cu Fluence si ar putea imprumuta chiar unele motoare noi din gama Renault, pe langa cele deja disponibile pe Logan sau Sandero.

    Pe de alta parte, surse apropiate producatorului autohton spun ca  masina ar putea inlocui cu succes modelul Logan, cu toate ca un astfel de scenariu este foarte putin probabil.

    Argumentele care nu sustin o astfel de ipoteza sunt legate in primul rand de pretul masinii. Dacia Logan este un model cu buget limitat iar in cazul unui sedan bazat pe Fluence, producatorul ar trebui sa gaseasca modalitati de reduceri considerabile a costurilor.

    Pe langa acest aspect se adauga de asemenea, si motoarele, care beneficiaza de o tehnologie mai avansata, fapt care creste pretul masinii si este totodata incompatibil cu ideea de la baza lui Logan.

    In prezent, Dacia lucreaza la Duster, SUV-ul programat pentru comercializare incepand cu primavara anului 2010.

    Dacia si Renault au in vedere o lansare la nivel mondial a automobilului, ceea ce inseamna ca Duster ar putea fi produs si in alte fabrici pentru pietele locale.

    Vizualizari: 5043