rss

Dacia ar putea intra pe piata britanica anul viitor

  1. 27/08/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: brand, Dacia, Dacia logan, Dacia sandero, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Oficialii Renault au anuntat ca lansarea brandului Dacia pe piata din Marea Britanie s-ar putea produce anul viitor, cu un an intarziere, dar numai daca lira sterlina se va aprecia in raport cu euro.

    Anuntul a fost facut de catre directorul de management Renault in Marea Britanie, Roland Bouchara intr-un interviu acordar revistei Autocar. Oficialul marcii franceze a mai precizat ca Dacia va aduce in Insula intreaga sa gama de modele, nu doar unul singur, ca Logan sau Sandero.

    "Deprecierea lirei sterline in raport cu moneda unica europeana ne-a determinat sa amanam cu un an lansarea marcii Dacia in Marea Britanie, care era prevazuta pentru 2009. Daca ar fiu fost comercializata in acest an, Dacia nu ar fi putut inregistra profit din cauza fluctuatiilor de curs valutar dintre lira sterlina si euro. Dar, odata ce va ajunge aici, Dacia va aduce o gama completa de modele care sa acopere mai multe segmente ale pietei engleze", a explicat Bouchara, care a mai adaugat ca anul viitor va fi facuta o noua analiza a situatiei.

    Marea Britanie nu este singura piata vizata pentru expansiunea marcii autohtone. In luna iunie, Dacia Sandero a fost lansata in Maroc, o piata care se spera ca va spori cifra vanzarilor pentru acest model.

    Dacia a vandut in prima jumatate a acestui an 153.826 de autoturisme, atat pe piata romaneasca, cat si pe cele externe. Dintre acestea, 68.496 au fost Sandero, iar 85.330 Logan.

    Vizualizari: 1709