rss

Dacia ajuta la cresterea vanzarilor Renault pe piata auto din Germania

  1. 30/04/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Profit, Renault, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a inregistrat cresteri ale vanzarilor, in primul trimestru al anului 2009, pe piata auto din Germania, unde Dacia si-a dublat vanzarile ca urmare a programul Rabla introdus de guvernul Merkel.
    Conform raportului financiar al grupului Renault pe primul trimestru, Dacia a inregistrat o crestere de 29% si la nivel european, datorita programelor de innoire ale parcurilor auto.

    Veniturile grupului auto Renault, pe primul trimestru al anului 2009, au scazut, fata de perioada similara a anului precedent, cu 30,8%, la 7,08 miliarde euro, scadere ce vine in urma unui declin global al vanzarilor de 22,4%.

    Divizia Automobile a raportat venituri de 6,634 miliarde euro, in scadere cu 31,8% fata de perioada similara a anului trecut, pe o piata conditionata de  reducerea stocurilor din reteaua de distributie.

    In Europa, grupul francez a raportat o scadere a vanzarilor de 22%, cu 19% mai putin fata de primul trimestru al lui 2008.
    Renault s-a aflat in crestere pe piata germana, unde vanzarile modelelor Dacia s-au dublat. Aici s-a inregistrat o crestere de 15% in cazul modelului Renault de mic litraj Twingo.

    Vizualizari: 1112