rss

Dacia Duster va mari cota SUV-urilor pe piata din Romania cu cinci procente

 1. 03/03/2010
 2. Categoria: Dacia
 3. Tags: Dacia, Duster, Renault, SUV
  Vezi toate fotografiile (1)

  Dacia Duster va mari cota de piata a SUV-urilor in Romania la 15% in acest an, de la 10% in 2009, in prezent fiind deja cateva mii de clienti pe lista de asteptare, a spus declarat pentru NewsIn vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

  "Cererile pentru Duster sunt de ordinul a catorva mii, in conditiile in care nu am facut niciun fel de publicitate. Cele mai mari vanzari credem ca vor fi in Germania, Franta si Italia, pietele puternice care au cultura adaptarii cumparatorilor la SUV", a afirmat Stroe.

  Duster va putea fi achizitionata in Romania in a doua parte a lunii aprilie, a explicat el.

  Reprezentantii Automobile Dacia au declarat marti, la Geneva, ca primul client al SUV-ului Dacia Duster va fi presedintele Romaniai, Traian Basescu, care va intra in posesia automobilului la inceputul lunii aprilie.  

  Vicepresedintele Automobile Dacia a precizat ca, in ultimii ani, cota de piata a SUV-urilor in Romania a fost in jur de 10% din total piata, inclusiv in 2009.

  Dacia Duster are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri. Potrivit constructorului, modelul Dacia Duster este echipat cu motorizari cu consum redus de carburant si cu emisii scazute de CO2. Versiunile diesel ale Dacia Duster emit sub 140 g CO2/km in versiunea 4x2 – primind astfel semnatura Dacia eco² - si sub 150 g CO2/km in versiunea 4x4.

  Modelul este disponibil, in versiunile 4x2 si 4x4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - 1,5 dCi de 85 CP si 1,5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault.

  Dacia Duster este dotata, in versiunea de serie, cu doua airbag-uri frontale (in functie de piata) si centuri de siguranta in 3 puncte cu limitator de efort pentru locurile din fata. În functie de versiune sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata.

  Dacia Duster poate fi achizitionata in Romania la preturi incepand de la 10.500 euro, pentru varianta 4x2 si de la 12.300 euro pentru modelele 4x4.

  Vizualizari: 2024