rss

Oficial: Dacia Sandero Stepway, primul crossover romanesc! (cu video)

  1. 07/05/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Sandero Stepway, SUV
    Vezi toate fotografiile (8)

    Dacia a lansat astazi la Salonul Auto de la Barcelona primul crossover produs in Romania, denumit Sandero Stepway.

    Dacia Sandero Stepway este, in fapt, un Sandero mai solid, aspect intarit de noile bare de protectie, cu o garda la sol marita, de 17 centimetri. Oricat de mult si-au dorit si au sperat fanii lui Duster sa vada un model asemanator pe sosele, primul crossover Dacia este departe de look-ul futurist al conceptului prezentat in urma cu cateva luni.

    Dacia Sandero Stepway
    se adreseaza in primul rand tinerilor si va fi disponibila standard in trei variante de culoari metalizate: Gris Platine, Gris Comete si Rosu de Foc. Tot in dotarea standard sunt oferite doua airbag-uri frontale, cate unul pentru sofer si pasager, ABS cu repartitor electronic de franare si asistenta la franarea de urgenta (AFU). Crossover-ul pastreaza caracteristicile cu care Dacia ne-a obisnuit: spatiu suficient pentru cinci adulti si portbagaj incapator, de 320 litri (1.200 litri cu bancheta spate rabatata). La exterior, Stepway masoara 4024 mm lungime, 1997 mm latime si 1582 mm inaltime.

    Din pacate pentru cei care asteptau mai mult, Stepway nu dispune de tractiune integrala si va avea sub capota doar motorul pe benzina deja consacrat pe modelele Dacia, 1.6 litri de 90 CP, sau dieselul de 1.5 litri dCi care dezvolta 70 CP. Si tot din pacate, nici acest model nu va fi dotat cu transmisie automata, puterea motorului fiind transmisa exclusiv puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte.

    Revenind la motorizare, trebuie spus ca dieselul emite doar 140 grame de dioxid de carbon pe kilometru, la un consum declarat de 5,3 l/100 km. De altfel, cu Sandero Stepway producatorul autohton a aderat la curentul eco mondial, peste 5% din materialele plastice folosite la fabricarea modelului fiind reciclate. De asemenea, la sfarsitul ciclului de viata al automobilului, nu mai putin de 95% din masa totala poate fi reciclata.

    Crossover-ul Dacia Sandero Stepway va putea fi comercializat pe majoritatea pietelor europene incepand cu luna septembrie, in unele tari comenzile putand fi preluate inca de la finele lui iunie.

    Deocamdata nu a fost comunicata data la care vor incepe vanzarile in Romania si nici pretul pentru care doritorii pot intra in posesia primului crossover produs de Dacia. Este de asteptat, totusi, ca acesta sa fie cel mai ieftin model din clasa sa, mai ieftin decat modelul Sandero Stepway comercializat in Brazilia sub sigla Renault, al carui pret porneste de la 18.500 euro.

    Vizualizari: 9004