rss

Dacia va produce doua modele mai mari decat Logan-ul

  1. 11/09/2009
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Logan
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urmatorii ani, gama Dacia se va imbogati cu doua modele noi, mai mari decat Logan-ul. Declaratia ii apartine lui Patrick Pelata, directorul operational al Renault, care a mai spus ca cele doua masini vor lupta in segmente diferite.

    Noile autovehicule vor folosi platforma de Logan, aceeasi pe care sunt construite toate modelele Dacia actuale, inclusiv SUV-ul care urmeaza sa fie lansat anul viitor, se arata pe site-ul Mediafax. Potrivit declaratiilor oficialului Renault, pe platforma tehnica botezata B0 pot fi produse modele mai mici decat Sandero, dar si mai mari, superioare ca dimensiuni Daciei Logan.

    Desi Pelata a declarat ca platforma suporta si motoare mai mari, grupul Renault nu vrea sa umble la motorizari, astfel ca modelele in cauza vor fi dotate cu aceleasi propulsoare prezente si acum in gama Dacia.

    Pe de alta parte, Patrick Pelata a spus ca, pentru a pastra preturile cat mai jos posibil, nici viitoarele modele Dacia nu vor abuza de sisteme de siguranta care sa aduca un punctaj de cinci stele la testele EuroNCAP. Si asta pentru ca, spune oficialul francez, Dacia a devenit atat de populara tocmai pentru simplitatea ei, iar cumparatorii nu vor sa plateasca pentru "dotari inutile".

    In alta ordine de idei, la uzinele Dacia de la Pitesti vor fi produse si componente pentru sistemul de tractiune integrala cu care va fi dotat SUV-ul constructorului autohton.

    Vizualizari: 2310