rss

Dacia Duster va participa la competitia internationala "Pikes Peak Hill Climb"

  1. 01/02/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, , duster, , Pikes Peak Hill Climb, Renault, , trofeul andros,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia si Renault lucreaza la o versiune a lui Ice, incarnarea Daciei Duster destinate in mod special pentru unul din evenimentele cele mai renumite din lume, Pikes Peak International Hill Climb, potrivit site-ului francez Le Blog Auto, care a sustinut, de asemenea, ca aceasta versiune va oferi nu mai putin de 850 CP.

     

    La sfarsitul anului trecut, o noua versiune a Daciei Duster a vazut lumina zilei – este vorba de Ice, Duster-ul cu motor V6 de 3.0 litri, special creat pentru Alain Prost si participarea acestuia la Trofeul Andros.

     

    Potrivit surselor, Tork Engineering, compania care a creat Ice, conduce si acest nou proiect. Un motor V8 va fi preluat de pe un Nissan GT-R si va fi montat pe o caroserie Duster, care nu ar fi mai grea de 900 kg. In plus, masina si volanul acesteia pentru “Pikes Peak” vor fi incredintate lui Jean-Philippe Dayraut, un rival al lui Prost in Trofeul Andros.

     

    Zvonurile nu au fost deocamdata comfirmate, insa acest lucru n-ar trebui sa fie o surpriza din moment ce compania franceza vrea sa faca din Duster mai mult decat un SUV low-cost.

     

    Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), cunoscut si sub numele de “The Race to the Clouds, este o competitie auto si moto, ce are loc la Pikes Peak in Colorado, pe o distanta de 19,99 km, cu peste 156 de curbe si zone de urcare cu lungimea de 1.439 de metri.

    Cursa s-a organizat incepand cu anul 1916 si este in prezent contestata de o varietate de clase de automobile, camioane, motociclete si quad-uri. Exista numeroase noi clase care au incercat si au fost eliminate de la an la an. In medie, participa 150 de concurenti.

    Vizualizari: 2342
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »