rss

Dacia Duster este Masina Anului in Romania

  1. 09/12/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: dacia duster, Masina anului, Romania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar daca a pierdut in marea competitie Car of the Year 2011 in Europa, in avantajul unei citadine electrice (Nissan Leaf), asta nu inseamna ca Dacia Duster nu poate fi Masina Anului in Romania.

    SUV-ul romanesc a primit titlul de Masina Anului in Romania, premiul fiind acordat de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR), informeaza Money.ro.

    Totodata, autoturismul a reusit, pentru prima data in istoria Dacia, sa se clasifice in finala Car of the Year 2011 (Europe), detaliu deloc lipsit de importanta, si a dus batalii cu nume precum Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3/DS3, Ford C-Max/Grand C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60.

    Dupa cum mentionam mai sus, modelul nu se afla la prima experienta de gen, in urma cu aproximativ o luna fiind desemnat SUV-ul Anului 2011 in Romania, distinctie acordata de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR). Duster a castigat  in finala 133 puncte, depasind, la o distanta considerabila modelele BMW X3 si Kia Sportage.

    Si la nivel mondial Duster s-a facut remarcat, intrand in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai accesibil SUV din lume.

    Modelul a fost lansat oficial la inceputul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva, comercializarea pe principalele piete din Europa, Magreb (Algeria si Maroc) si Turcia, in versiunile 4x2 si 4x4, incepand cu sfarsitul lunii martie.

    Dacia Duster poate fi cumparat in Romania la preturi incepand de la 10.500 euro pentru varianta 4x2 si de la 12.300 euro pentru modelele cu tractiune integrala.

    Vizualizari: 3852