rss

Dacia Duster a intrat in finala "Car of the Year 2011"

  1. 03/11/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: dacia duster, Masina anului
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia Duster a reusit sa intre in marea finala pentru titlul Masina Anului 2011 in Europa, lista initiala a nominalizatolor cuprinzand 41 de modele. Din acest total, au ramas in competitie sapte modele, printre care si SUV-ul romanesc.

    Duster isi va disputa titlul cu masini precum Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3/DS3, Ford C-Max/Grand C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60. Modelele ramase in concurs anunta un peisaj destul de pestrit, printre acestea aflandu-se o compacta electrica (Leaf), un SUV (Duster) si chiar un MPV cu un sistem de deschidere a usilor inedit (Meriva).

    In cursa pot intra autoturisme lansate in ultimele 12 luni pe cel putin cinci piete europene, care au atins vanzari 5.000 de exemplare sau pentru care constructorii auto estimeaza un asemenea nivel.

    Urmatorul pas in desemnarea castigatorului il reprezinta o a doua sesiune de vot. Numele acestuia va fi facut cunoscut la data de 29 noiembrie 2010. Juriul este format din 59 de membri din 23 de tari europene.

    Anul precedent, premiul a fost obtinut de Volkswagen Polo, iar in 2009 “Car of the Year” a fost desemnata Opel/Vauxhall Insignia.

    Vizualizari: 4408