rss

GM: Corvette va supravietui

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Corvette
  3. Tags: Chevrolet, Chevrolet corvette
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda noilor standarde impuse de guvernul american in privinta consumului si emisiilor de noxe a autovehiculelor, General Motors insista sa-si pastreze supercarul Chevrolet Corvette, chiar si cu un sistem de propulsie hibrida. “Vom dezvolta chiar un hibrid in cazul in care aceasta este solutia pentru a pastra modelul”, a declarat Tom Stephens, vicepresedintele departamentul de productie globala General Motors.

    Noile reguli stabilite de guvern impun o medie de consum a automobilelor vandute de 35,5 mpg (echivalentul a 6,6 litri/100 km) in anul 2016.

    Pana a ajunge la producerea unui Corvette hibrid, constructorul auto are alte planuri pentru a se alinia la noile standarde. Astfel, supercarul va avea o greutate redusa, va fi echipat cu pneuri cu rezistenta scazuta si cu motoare cu injectie directa, precum si cu alte tehnologii.

    In prezent, versiunea de baza Chevrolet Corvette, varianta de caroserie coupe, este echipata cu un motor pe benzina V8 de 6,2 litri ce dezvolta 430 CP. Consumul insa lasa de dorit: 14,7 litri/100 km in oras si 9,8 litri/100 km pe autostrada. Varful de gama este Corvette ZR1 cu 638 CP.

    Cat despre dezvoltarea unui propulsor mai mic, oficialul GM este de parere ca Chevy Corvette nu are nevoie in acest moment de un motor in sase cilindri.

    Vizualizari: 1088