rss

AC Cars va prezenta noul Cobra la Top Marques Show

  1. 13/04/2009
  2. Categoria: Cobra
  3. Tags: AC Cars, Cobra
    Vezi toate fotografiile (3)

    Cu ocazia evenimentului Top Marques ce va avea loc in Monaco, AC Cars va prezenta in premiera Cobra MkIV, un supercar ce va fi construit de Gullwing GmbH in Heyda, Germania.

    Cu un design retro, ce aminteste clar de legendarul automobil ce isi facea un renume inca de la aparitia sa in anii '60, noul Cobra dispune de un hardtop detasabil si usi gull-wing.

    Sasiul tubular este fabricat manual, iar caroseria din aluminiu pastreaza o greutate scazuta, de numai 1.025 kilograme. Ideal pentru motorul V8 de 6.2 litri de la Corvette, care, in versiunea GTS, de 647 CP, "impinge" masina pana la 100 km/h in 3,3 secunde. Sau cel putin asa estimeaza inginerii de la AC Cars... Pentru persoanele mai slabe de inger, este disponibila si o versiune de "numai" 437 CP, denumita GT.

    Responsabile cu oprirea bolidului sunt franele de provenienta Porsche, cu discuri ventilate ce masoara 332 mm pe fata si 298 mm la rotile posterioare.

    Habitaclul, desi spartan, asa cum ii sta bine unei sportive, denota lux si eleganta prin tapiseria din piele si sistemul de aer conditionat oferit standard.

    Vizualizari: 1081