rss

Productia lui Chrysler PT Cruiser continua cel putin un an

  1. 07/07/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, chrysler pt cruiser, productie, PT Cruiser, Sergio Marchionne
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ca urmare a scaderii vanzarilor si a faptului ca modelul este pe piata de noua ani, Chrysler anuntase in luna ianuarie ca va opri productia lui PT Cruiser pana la mijlocul anului. Cu toate acestea, modelul va mai supravietui inca cel putin un an deoarece noul CEO Chrysler, Sergio Marchionne, pare sa-l agreeze.

    Italianul a declarat pentru Automotive News ca PT Cruiser va continua sa fie produs la fabrica de la Toluca, Mexic, cel putin pana anul viitor. In acelasi timp, purtatorul de cuvant Chrysler, Gualberto Ranieri, a precizat ca intreaga gama de modele va fi revizuita.

    Lansat in 2000, PT Cruiser a devenit rapid un model popular mai ales peste Ocean datorita aspectului sau retro si a pretului atractiv. Masina a suferit o operatie de restilizare in 2006, insa practic a ramas aproape neschimbata.

    Anul de varf pentru acest model a fost 2001, atunci cand Chrysler reusea sa vanda 144.717 de unitati. In schimb,  anul trecut doar 50.910 de PT Cruiser si-au gasit cumparatori, in timp ce, de la inceputul lui 2009 si pana in prezent, nu au fost comercializate decat 8.591 de exemplare.

    Vizualizari: 965