rss

Lichidarea Chrysler ar putea dura doi ani

  1. 13/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Economie, Faliment
    Vezi toate fotografiile (1)

    Intrarea in faliment a constructorului auto Chrysler LLC ar putea dura doi ani si nu doua luni. Termenul a fost sugerat de presedintele Statelor Unite, Barack Obama.

    Cele 60 de zile necesare pentru intrarea in faliment se refera numai la vanzarea celor mai profitabile active ale Chrysler. Dupa expirarea termenului, creditorii vor trebui sa obtina fabricile si activele nedorite, pentru recuperarea investitiilor.

    Majoritatea activelor ramase fostului grup Chrysler vor fi compuse din opt fabrici, in valoare de 2,3 miliarde dolari. Printre cei cu revendicari impotriva Chrysler se numara si guvernul Statelor Unite, care a oferit un imprumut de 4,5 miliarde dolari.

    Chrylser urmeaza sa incheie un acord cu constructorul auto italian Fiat pana la expirarea termenului limita de 2 luni, impus de Obama. Cele mai profitabile active ale Chrysler, Jeep sau camioanele Dodge Ram, precum si fabricile afiliate, vor forma grupul Chrylser condus de Fiat.
    Chrysler a inaintat cerere pentru cel de-al cincilea faliment ca marime din istoria Statelor Unite, avand active de 39 miliarde dolari.

    Vizualizari: 1335