rss

Chrysler a incercat sa incheie aliante cu 14 producatori

  1. 04/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Auto economie, Chrysler, General Motors, GM

Nu voi scrie despre ce si cum va face Chrysler acum ca procedura de faliment a fost demarata, ci despre ce a facut pana acum. Caci mi se pare ca unii producatori americani, chiar si in situatia disperata in care se afla, sunt nesimtit de relaxati.

Ma refer aici la General Motors care, cand a fost contactat de un grup de dealeri ce doresc sa cumpere Pontiac, a spus sec ca celebra marca nu este de vanzare. Fireste ca, pana la urma si pentru suma corecta, GM ar putea fi convins sa vanda, dar te-ai astepta sa reactioneze mai prompt la asemenea oferte.
Vecinii de la Chrysler, de exemplu, au incercat sa incheie aliante cu 14 producatori pana sa declare falimentul, pe care nu cred ca GM il va evita de randu-i.

Acestia cauta un partener strategic inca din 2007, incercand chiar sa vanda parti ale companiei pentru a intocmi un pachet atragator pentru eventualul investitori/partener.
Tom LaSorda, care tocmai si-a anuntat retragerea de la conducerea companiei, a declarat unui ziar din Detroit ca s-au purtat discutii intense pana in ultimul moment, cu posibili parteneri din China, dar toate eforturile au esuat.

Beijing Automotive Industry Holding, Tempo International Group, Hawtai Automobiles si Chery Automotive au spus nu ofertei americanilor, dupa ce acestia din urma au mai “curtat” Nissan, GM, Volkswagen, TATA, Magna, GAZ, Hyundai, Honda, Toyota si FIAT.

Vizualizari: 809