rss

Si Ford intampina greutati in urma falimentelor GM si Chrysler

  1. 09/06/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Faliment, Ford, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford este singurul constructor american care nu a intrat in stare de insolventa. Cu toate acestea, falimentele Chrysler si General Motors este foarte posibil sa-i provoace dificultati pe piata americana.

     

    Cele doua companii vor primi sprijin in valoare de 62 miliarde de dolari de la Trezorerie si astfel isi vor putea plati datoriile. Insa, o data cu iesirea din procedurile de faliment, pot deveni din nou concurenti pentru Ford.

     

    In schimb, Ford a adunat datorii de 33 miliarde de dolari din 2006 pana in prezent si a inregistrat pierderi de 30 de miliarde. In aceste conditii, compania nu primeste sprijin guvernamental pentru propria divizie de credit.

     

    "Falimentul ofera GM şi Chrysler oportunitatea de a se reorganiza rapid. Ford va trebui sa lupte pentru a obtine schimbarile de care are nevoie", a comentat un analist Credit Suisse specializat pe industria auto.

     

    In prezent, Ford trece printr-un proces amplu de restructurare, care a inceput cu trei ani in urma, dupa numirea lui Mulally la sefia grupului. In acest timp au inchis 17 fabrici, au concediat 40.000 de angajati si au redus cheltuielile anuale cu peste cinci miliarde de dolari.

    Vizualizari: 803