rss

GM si Chrysler mai primesc 5,5 miliarde de dolari

  1. 22/04/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi multi dintre americani prefera falimentul GM, guvernul condus de Obama incearca sa repuna pe picioare concernul care odata era mandria Statelor Unite. Astfel, Chrysler va primi inca 500 milioane de dolari, bani meniti sa incurajeze alianta cu grupul italian Fiat, in timp ce General Motors va beneficia de o extindere a ajutorului de stat cu 5 miliarde de dolari in luna mai.

    Conform surselor citate de Mediafax, aceasta suma este destinata restructurarii General Motors fara ca aceasta companie sa intre in procedura de faliment. Cat priveste Chrysler, saga aliantei cu Fiat bantuie deja de ceva vreme industria auto, iar noua infuzie de capital a administratiei Obama ar putea fi cheia semnarii contractului cu itlienii, singura solutie valabila in acest moment pentru salvarea companiei de peste Atlantic.

    In urma aliantei, Chrysler ar beneficia de tehnologia si brevetele Fiat, constructorul italian urmand sa puna mana pe platformele de camionete usoare dezvoltate de Chrysler, folosind in acelasi timp reteaua de distributie de pe continental nord-american.

    In decembrie 2008, GM si Chrysler au primit ajutoare de stat in valoare de 17,4 miliarde dolari, insa ulterior au cerut majorarea fondurilor, motivand ca suma initiala nu este de ajuns pentru evitarea falimentului.

    Vizualizari: 699