rss

FIAT doreste o companie noua care sa contina Chrysler si GM Europe

  1. 04/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Fiat, GM, Opel

Sergio Marchionne are un plan privind crearea unei noi companii europene, care sa includa atat Chrysler cat si divizia europeana GM, ce contine Opel/Vauxhall si Saab.

Rezultatul ar fi o companie care sa rivalizeze cu Volkswagen pentru titlul de al doilea constructor mondial, ce ar contine FIAT, Lancia, Alfa Romeo, Chrysler si GM Europe, ce ar avea profituri anuale de 80 miliarde euro, multumita comercializarii a 6-7 milioane unitati anual, informeaza Reuters.

Intr-un interviu acordat pentru Financial Times, Marchionne a declarat ca, din punct de vedere tehnic si industrial, preluarea Opel este ca un “mariaj realizat in ceruri”. A continuat, spunand ca prin impartirea platformelor si tehnologiei, constructorii ar putea economisi 1 miliard de euro anual. Daca totul merge conform planului, tranzactia ar putea fi incheiata pana la sfarsitul lunii.

Desigur, discutiile sunt abia la inceput. Opozitia vine insa din partea sindicatelor italiene si germane, datorita fricii pierderii locurilor de munca si inchiderii anumitor fabrici in urma unui plan de restructurare. In plus, General Motors considera oferta de 1,33 miliarde $ pentru Opel prea mica. Opozitia sindicatelor ofera insa timp rivalului Magna international pentru a face o oferta mai  atractiva.

Marchionne a declarat de multe ori in trecut ca pentru a face profit, este nevoie de cel putin 5 milioane de unitati comercializate anual, iar, in decembrie a anuntat ca FIAT nu este destul de puternic pentru a depasi perioada de criza.

Marchionne intentioneaza sa ceara guvernului britanic, si tarilor in care Opel mai detine fabrici, oferirea de garantii pentru noi imprumuturi, anunta Financial Times. Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat ca viitorul lui Opel nu va fi decis in intalnirea cu Marchionne, asteptandu-se la un plan concret privind alianta celor doua companii.

Vizualizari: 902
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »