rss

Dupa faliment, aliante: afacerea FIAT-Chrysler va fi dusa pana la capat

  1. 01/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Alianta, Chrysler, Detroit, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    In aceeasi zi in care Chrysler si-a declarat intentia de a intra sub incidenta Capitolului 11 (o procedura de faliment care permite companiei sa inghete returnarea creditelor pe perioada restructurarii), fabricantul din Detroit a anuntat si alianta cu FIAT.

    Grupul italian va furniza modele, platforme tehnice si tehnologie greu-incercatului constructor din Detroit (dar si servicii manageriale si de consultanta), primind in schimb un pachet (initial) de 20% din actiunile Chrysler.

    La o data ulterioara (din 2013), numarul de actiuni Chrysler detinute de FIAT poate fi insa suplimentat pana la un prag care sa le permita torinezilor sa intre in proprietatea totala a concernului din Detroit, moment in care europenii vor avea toate uneltele necesare stabilirii unui imperiu pe piata americana.

    Pana atunci insa, FIAT trebuie sa rezolve o groaza de alte probleme legate de uzinele, dealership-urile si, mai ales, produsele lui Chrysler – ultimele suferind enorm la capitolul imagine si incredere. Noi nu putem face altceva decat sa le uram succes...

    Vizualizari: 958
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »