rss

Daimler renunta la cele 19,9 procente pe care le detine din Chrysler

  1. 28/04/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Daimler, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daimler a ajuns la intelegere cu Cerberus, astfel compania germana va renunta la cele 19,9 procente pe care le detine din Chrysler si la datoria de 1,5 miliarde de dolari a constructorului american.

    Decizia Daimler ajuta constructorul american in discutiile pentru parteneriatul cu FIAT, deoarece limpezeste problemele de proprietate. In plus, Daimler este de acord sa plateasca 200 de milioane $ anual, pentru inca doi ani, fondului de pensii Chrysler. Garantia de pensii de 1 miliard de dolari va fi micsorata la 200 de milioane, anual, pana in 2012.

    Daimler a detinut Chrysler intre 1998 si 2007, retinand un procent minoritar de 19,9 procente dupa vanzarea catre Cerberus. Daimler incearca de cateva luni sa termine relatia cu Chrysler, insa cele doua companii nu au reusit sa se inteleaga pana in prezent.

    Decizia usureaza alcatuirea planului de viabilitate, care are termenul limita de 30 aprilie. Compania a reusit sa ajunga la intelegeri cu sindicatele, astfel, singurii care mai trebuie sa faca concesii pentru supravietuirea Chrysler sunt creditorii.

    Vizualizari: 864