rss

Chrysler va investi 550 de milioane de $ uzina care-l va produce pe FIAT 500

  1. 10/02/2010
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: 500, Chrysler, Fiat, Mexic, Sergio Marchionne
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul trei american va investi peste jumatate de miliard de $ in uzina mexicana unde, spre finalul anului curent, va incepe productia lui FIAT 500.

    Cea mai mare parte a acestei sume provine din imprumuturi acordate de catre anumite banci de dezvoltare din Mexic, cele 550 de milioane de $ urmand a acoperi costurile de reutilare ale facilitatii.

    In cadrul unui interviu acordat celor de la Reuters, Sergio Marchionne (presedintele lui FIAT) a declarat ca uzina din Toluca ar putea asambla in jur de 130.000 de modele 500 anual, indeajuns de multe incat sa puna umarul la redresarea lui Chrysler in SUA.

    Conform planului lui Marchionne, numarul trei din Detroit ar trebui sa redevina profitabil pana in 2011, insa numai daca reuseste in misiunea de recastigare a cotelor de piata pierdute.

    “Ne asteptam ca FIAT 500 sa creeze entuziasm in randurile consumatorilor, iar asta ne va ajuta, cu siguranta, sa pozitionam compania la varful industriei in ceea ce priveste inovatia si economia de combustibil. 500 este doar unul dintre exemplele prin care se poate dovedi ca experienta lui FIAT in segmentul vehiculelor de mici dimensiuni este vitala pentru actiunea de revitalizare a lui Chrysler”, a declarat presedintele concernului torinez.

    Vizualizari: 1463