rss

Chrysler se pregateste pentru faliment

  1. 24/04/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler

Chrysler este impulsionat de Trezorerie sa anunte falimentul saptamana viitoare, indiferent de rezultatul tratativelor cu FIAT, informeaza New York Times.

Compania are pana pe 30 aprilie sa prezinte un plan de viabilitate sprijinit de creditori, United Automobile Workers (UAW) si FIAT.

Administratia Obama anuntase initial ca va overi pana la 6 miliarde de dolari in finantari suplimentare, dupa ce i-a oferit constructorului 4 miliarde pana in prezent, daca acesta va oferi un plan viabil. Trezoreria a reusit insa sa ajunga la intelegeri cu UAW, anuntand ca va prelua pensiile si asigurarile medicale ale angajatilor, astfel, Chrysler poate declara falimentul.

Sub protectia legii falimentului, FIAT si Chrysler si-ar putea astfel incheia alianta.

Creditorii Chrysler, printre care bancile JPMorgan Chase si Citigroup, ar dori insa sa ajunga la intelegere cu Guvernul. Astfel, doresc 40% dintr-un viitor Chrysler in schimbul stergerii a 2,5 miliarde de dolari din datoriile totale de aproape 7 miliarde. Trezoreria a anuntat insa ca va oferi 5 procente din Chrysler pentru stergerea a 5,5 miliarde de dolari din datorii.

Vizualizari: 711
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »