rss

Chrysler promite sa devina lider in calitatea fabricatiei pana in 2012

  1. 20/11/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: calitate, Cerberus, Chrysler, Fiat, JD Power
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu cu mult timp in urma, FIAT isi exprima ambitia de a face din Chrysler o marca competitiva in sectorul masinilor premium, ale carei produse sa fie cel putin la fel de bine percepute precum cele ale lui Cadillac.

    Pentru ca acest lucru sa se intample, modelele grupului din Detroit trebuie sa paraseasca zona de fund a clasamentelor JD Power sau Consumer Reports si sa avanseze catre varf, unde trebuie sa ajunga cel tarziu pana in 2012.

    Primul pas catre acest deziderat va fi facut prin suplimentarea numarului de angajati din departamentul de control al calitatii, care, in acest moment, are doar 200 de oameni. Chrysler va angaja imediat inca 200 de lucratori, pentru ca, in final, respectiva sectie sa ajunga la 1.700 de angajati.

    Intentia nu este tocmai noua in cadrul companiei: pe vremea cand ea se afla sub controlul lui Cerberus, seful CTC-ului, Doug Betts, a incercat sa starteze un program care sa trateze problemele de calitate ale masinilor Chrysler. Din pacate, in acele momente, numarul trei din Detroit tocmai se scufunda in smarcurile falimentului, astfel incat fondurile necesare operatiunii nu au putut fi disponibile.

    Acum insa, bancruta pare doar un vis urat, iar sefii de la FIAT sunt foarte hotarati sa elimine dezavantajele legate de competitivitatea marcilor Chrysler.

    Primele semne deja se vad: daca anul trecut 75% din problemele de calitate erau legate de design, progresele realizate in domeniul ingineriei a facut ca respectivul procent sa se reduca la jumatate. Evident, asta nu ne impiedica sa concluzionam prin a spune "mai e mult pana departe"...

    Vizualizari: 1422