rss

Chrysler da in judecata Daimler

  1. 27/08/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Daimler, judecata
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chrysler a dat in judecata Daimler, in incercarea de a forta livrarea unor piese pentru autoturismele sale din productie.

    Compania a cerut instantei sa interzica Daimler suspendarea transporturilor de motoare, coloane de directie si convertoare de cuplu si sa decida daca trebuie sa plateasca lui Daimler un pret mai mare pentru motoare, in cazul in care cumpara mai putine unitati decat se stabilise initial.

    Litigiul se pare ca provine de la actiunea lui Chrysler, de a reduce comenzile de piese intr-un termen scurt – lucru pe care Daimler il considera nedrept, cu exceptia cazului in care o taxa de penalizare ar  fi fost platita.
     
    "Conduita de rea credinta a lui Daimler si incalcarile contractuale ameninta sa deraieze si sa genereze efecte devastatoare in industria de automobile,"a declarat un reprezentat al Curtii de Justitie.
    Cu toate acestea, Chrysler a refuzat sa indice numele autoturismelor care ar putea fi afectate de non-livrarea pieselor.

    "Noi consideram aceste cereri nefondate si in consecinta, ne vom apara temeinic" a declarat un purtator de cuvant Daimler pentru Automotive News.

     Acesta este cel de-al doilea proces pe care Chrysler il intenteaza impotriva Daimler, in ultimele saptamani. Acuzatia anterioara sustine ca Daimler a deturnat active in valoare de aproximativ 5.5 miliarde lire sterline de la Chrysler, chiar inainte de a vinde 80.1 la suta din actiunile companiei DaimlerChrysler AG catre Cerberus Capital Management, in august 2007.

    Capetele de acuzare impotriva lui Daimler continua, Chrysler imputandu-i acestuia ca a vandut  Sediul Central Chrysler si Centrul de Tehnologie pentru suma de 200 milioane de lire sterline  (325 milioane de dolari), un pret mult mai mic decat pretul pietei de acum doi ani.

    In urma separarii din 2007, DaimlerChrysler AG si-a schimbat numele in Daimler AG,  pastrand 19.9% din actiunile nou-numitei firme Chrysler LLC, fara a avea insa nici un rol decizional în continuare.

    Vizualizari: 1036