rss

Chrysler ajunge la intelegere cu sindicatele

  1. 27/04/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Fiat

Chrysler si sindicatul american si cel canadian au ajuns la intelegere, in incercarea constructorului de a prezenta un plan de viabilitate pana la 30 aprilie, pentru a primi fonduri suplimentare de la Trezorerie.

Nici sindicatul american United Automobile Workers, nici compania nu au prezentat detaliile intelegerii, care modifica contractul colectiv semnat in 2007 si reduce suma platita de Chrysler fondului de sanatate pentru pensionati. 26,000 de angajati vor vota pentru noua intelegere miercuri, informeaza New York Times. Sindicatul canadian a aprobat scaderea beneficiilor si cresterea programului celor 8000 de angajati din tara, intelegere ce salveaza 197 milioane $ anual.

Chiar si cu aceste intelegeri, Chrysler intentioneaza sa se plaseze sub protectia legii falimentului, dupa specificatiile guvernului. O noua companie va fi constituita, cu partile viabile ale companiei. FIAT ar prelua pana la 35 de procente din noua companie, iar Guvernul va detine de asemenea propriul procent. Saptamana trecuta, Guvernul a anuntat sindicatele ca va prelua pensiile si asigurarile de sanatate in cazul falimentului constructorului.

Constructorul mai are de convins creditorii sa-i stearga mare parte din datoriile de 6,9 miliarde de dolari.

In cazul formarii aliantei cu FIAT pana la 30 aprilie, Chrysler ar putea primi pana la 6 miliarde de dolari de la Trezorerie.

Vizualizari: 752
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »