rss

Chrysler a dat faliment

  1. 01/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Detroit, Faliment, Fiat, Obama
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa luni de agonie, inevitabilul s-a produs: Chrysler, al treilea producator american ca marime, a anuntat ieri intrarea in faliment.

    Decizia a fost luata in urma sfaturilor date de catre administratia Obama si guvernul canadian, iar grupul din Detroit va continua sa functioneze cu infuzii de capital din partea ambelor guverne (800 de milioane de la cel al Tarii Frunzei de Artar, restul pana la 7,5 miliarde de $ de la cel al SUA).

    In plus, conducerea lui Chrysler va fi inlocuita in intregime. Guvernul American va alege patru dintre cei noua membri noi ai Consiliului de Administratie, cel canadian si liderii fondului de asigurari de sanatate al UAW – cate unul, in timp ce ultimii trei membri vor reprezenta interesele lui FIAT (care, in aceeasi zi cu anuntarea falimentului lui Chrysler, a dat vestea aliantei cu fabricantul american).

    Nici CEO-ul Bob Nardelli nu a fost iertat, desi el a declarat ca decizia de a parasi Chrysler i-a apartinut in intregime (probabil, asa cum “i-a apartinut” si lui Rick Wagonner acum cateva saptamani). Administratia Obama spera acum ca procedurile de faliment sa functioneze rapid si numarul trei din Detroit sa iasa de sub incidenta Capitolului 11 in 30 pana la 60 de zile.

    In aceasta perioada, Chrysler va cauta sa-si rezolve problemele legate de datorii si numarul prea mare al dealerilor, dar si sa pregateasca “mariajul” cu FIAT. Cu cat mai repede, cu-atat mai bine: la urma-urmei, nimeni nu vrea sa cumpere masini de la un constructor aflat in faliment.

    Vizualizari: 1823
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »