rss

Chrysler PT Cruiser si Dodge Caliber vor fi inlocuite de doua modele FIAT

  1. 16/02/2010
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, giulietta, Jeep
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit celor de la Automotive News, FIAT va dezvolta mai multe modele pe baza arhitecturii recent lansatei Alfa Romeo Giulietta (foto), sapte dintre acestea urmand a purta logo-urile lui Chrysler, Dodge si Jeep.

    Printre ele se vor afla si urmasele lui Chrysler PT Cruiser si Dodge Caliber, ambele masini urmand a debuta undeva in 2012.

    Nu mai putin de un milion de masini construite pe platforma tehnica a compactei Alfa vor fi construite anual de FIAT, 700.000 dintre acestea urmand a intra in “contul” partenerului american. Modelele Chrysler vor folosi o versiune usor modificata a arhitecturii (ecartamentul va fi ceva mai mare), fara insa ca vreunul dintre principalele sale atuuri sa dispara.

    Si ne referim aici la structura realizata in proportie de 84% din otel ultrarezistent, la suspensiile cu elemente din aluminiu si la masa constructiei, cu 10% mai mica decat cea a modelului precedent.

    In plus, platforma Giuliettei poate suporta configuratii cu tractiune fata sau integrala, astfel incat, dupa foarte multi ani, putem anticipa debutul catorva modele Chrysler extrem de reusite. Sa speram ca nu ne vor insela asteptarile...

    Vizualizari: 2352