rss

Robert Kidder va fi noul presedinte Chrysler

  1. 21/05/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Bob Nardelli, Chrysler, Fiat, Robert Kidder, Sergio Marchionne
    Vezi toate fotografiile (1)

    Robert Kidder, investitor si fost consultant la Ford Motor Company, va prelua destinele lui Chrysler imediat dupa ce compania va iesi din faliment si va completa alianta cu FIAT.

    Kidder, in varsta de 64 de ani, devine astfel succesorul lui Bob Nardelli, omul care a fost la carma lui Chrysler dupa despartirea acestuia de Daimler AG.

    Viitorul presedinte al lui Chrysler are o experienta destul de vasta in leadership-ul marilor companii, cariera sa incluzand un post de CEO la Duracell, un scaun de manager general la Morgan Stanley si un loc in board-ul de administratie al celor de la Schering Plough Corporation. El este primul dintre cei noua membri noi ai consiliului de administratie ce vor conduce activitatile lui Chrysler si unul dintre cei patru care vor fi alesi de catre Trezoreria SUA.

    Intre timp, CEO-ul lui FIAT, Sergio Marchionne, a declarat ca va deveni director executiv la Chrysler dupa ce activele valoroase ale companiei americane vor iesi de sub protectia Capitolului 11 si introduse in nou-creata institutie.

    "Sunt increzator in faptul ca, Chrysler va reusi sa iasa de sub incidenta Capitolului 11 drept o companie curata si competitiva, urmand ca, din impletirea istoriei sale bogate si a spiritului inovativ cu  tehnologia si expertiza lui FIAT,  sa rezulte un concern capabil sa invigoreze piata auto americana si sa concureze cu succes celelalte institutii de profil din lume", a declarat Robert Kidder.

    Urati-i succes - va avea nevoie...

    Vizualizari: 1109