rss

FIAT si Chrysler pregatesc un vehicul electric

  1. 13/10/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Chrysler, Dodge, ENVI, Fiat, sergio marchione
    Vezi toate fotografiile (1)

    In doar trei saptamani, seful cel mare al lui FIAT, Sergio Marchionne, va dezvalui drumul pe care il va urma Chrysler in urmatorii cinci ani.

    Si, potrivit unei informatii dezvaluie de Alfredo Atavilla – membru in cadrul consiliului de administratie Chrysler –, cel putin o masina electrica va face parte din viitorul numarului trei din Detroit.

    Vestea a fost data in timpul unei vizite pe care italianul a inteprins-o la o uzina de transmisii din tara natala, Atavilla mentionand ca programul inteprins de Chrysler pentru crearea unui model electric – presupus “mort” – este in curs de desfasurare.

    Divizia concernului american specializata in vehicule electrice, ENVI, are in aceste momente patru prototipuri in nomenclator: Dodge Circuit EV (foto), Jeep Patriot EV, Jeep Wrangler Unlimited EV si Chrysler Town & Country EV. Potrivit site-ului ENVI, oricine interesat va putea avea in garaj o masina electrica de la Chrysler pana cel tarziu in 2010 sau... va putea alege dintre trei autoturisme asemanatoare pana cel tarziu in 2013.

    Evident, acestea pot fi informatii inca neactualizate, astfel incat va trebui sa asteptam pana pe 4 noiembrie pentru a vedea exact cand vom putea calatori intr-un Chrysler fara a polua atmosfera.

    Vizualizari: 1042