rss

FIAT si Chrysler pregatesc deja atacul pe piata din SUA

  1. 20/06/2009
  2. Categoria: Chrysler
  3. Tags: Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Grand Cherokee, Jeep
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unei firme de consultanta din industria auto, gama de modele Chrysler, Jeep si Dodge urmeaza sa se schimbe radical in anii urmatori.

    Unele modele vor fi trase pe linie moarta, iar altele vor fi transferate pe platforme tehnice noi, pe masura ce FIAT se pregateste sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto americana.

    Deja am aflat, spre exemplu, ca viitoarea Alfa 169 va fi construita pe platforma tehnica LX – cea folosita la fabricarea lui Chrysler 300 C – in Ontario, Canada si ca FIAT 500 va fi asamblat la uzina Toluca, Mexic. Acum, exista stirea potrivit careia italienii planuiesc ca, pe langa 500, fabrica mexicana sa il produca si pe... Jeep Panda.

    Acesta va fi practic un FIAT Panda “stampilat” cu logo-urile marcii americane si dotat cu celebra grila de radiator cu sapte fante; aventura torinezilor pe teritoriul soft-roader-elor nu se va opri insa aici.

    Si asta pentru ca Alfa Romeo se va folosi de uzinele lui Jeep din Jefferson, Michigan si Toledo, Ohio pentru a construi doua SUV-uri: unul de talie mai mare, numit GTX si bazat pe arhitectura lui Jeep Grand Cherokee (acesta va avea, probabil, un design derivat din cel al conceptului Kamal – vezi foto), si unul mai mic, care va ascunde platforma tehnica C-EVO dezvoltata de FIAT (si pe care se mai fabrica viitorul Jeep Liberty/Cherokee).

    Din pacate pentru fanii lui Compass si Patriot – daca au existat vreunii –, cele doua modele nu mai intra in planurile noului management Chrysler, ceea ce inseamna ca existenta lor va lua sfarsit in viitorul apropiat.

    Nu acelasi lucru se poate spune insa despre viitoarele Dodge Journey, Chrysler Sebring sau Dodge Caliber (poate si Dodge Avenger), care vor avea urmasi dezvoltati pe baza aceleiasi platforme C-EVO.

    In plus, este asteptata si revenirea in forta a lui Dodge Hornet, un proiect care a parut terminat din fasa in urma falimentului numarului trei american. Micul automobil va fi construit pe platforma tehnica 199 – aceeasi folosita la fabricarea lui Alfa Romeo MiTo –, ambele masini urmand a fi construite, pentru piata americana, la uzina Belvidere din Illinois.

    Vizualizari: 1207