rss

Video: Roma prezinta circuitul stradal de Formula 1

  1. 17/05/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: circuit, Formula 1, Herman Tilke, roma

Dupa ce primarul Romei, Gianni Alemanno, a prezentat in urma cu cateva zile candidatura capitalei Italiei pentru gazduirea unui Grand Prix de Formula 1 incepand cu anul 2012, edilii romani au dat publicitatii si un film de prezentare al viitorului circuit stradal.

In lungime de 4,8 kilometri circuitul din Roma este opera cunoscutului arhitect german Herman Tilke, cel care a desenat si circuitele de la Sepang (Malayezia), Sakhir (Bahrain), Shanghai (China), Istanbul (Turcia) si cel de la Bucuresti din jurul Palatului Parlamentului, unde se desfasoara anual Bucharest City Challenge.

Comparativ cu schitele prezentate in urma cu cateva zile, traseul din film prezinta cateva diferente, iar de asta se face "vinovat" tot Tilke. Cea mai importanta modificare o reprezinta sporirea numarului de viraje lente in vederea reducerii vitezei monoposturilor in locurile unde spatiul de degajare este de dimensiuni reduse. In cazul unei erori minore pilotii ar risca altfel sa iasa din cursa definitiv. Aceasta masura de securitate s-ar putea intoarce impotriva organizatorilor - sicana montata in virajul numarul 10 al circuitului de la Singapore a fost criticata vehement tocmai din acest motiv...

Viitorul circuit, care va fi amenajat in sudul Romei, numara 28 de viraje si ar urma sa fie parcurs de 66 de ori, ceea ce inseamna o distanta totala de 316,8 km.

Vizualizari: 1064