rss

Rhys Millen a stabilit un nou record pe catararea de la Pikes Peak

  1. 20/07/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Marcus Gronholm, Nobuhiro tajima, Pikes Peak, Rhys Millen, Suzuki SX4
    Vezi toate fotografiile (1)

    Rhys Millen, unul dintre cei mai talentati “drifter-i” din lume, a stabilit un nou record pe catararea de la Pikes Peak in proba de Time Attack rezervata masinilor 2WD.

    Pilotul de origine neo-zeelandeza a acoperit distanta de aproape 20 km in 12 minute, 9 secunde si 397 de miimi, ajungand la final cu anvelopele distruse pana la nivelul armaturii de sarma.

    Millen nu a fost insa singurul recordman al celei de-a 87-a editii a celebrei ascensiuni din Muntii Stancosi, Michael Coburn stabilind un nou timp de referinta (12 minute, 18 secunde si 858 de miimi) in clasa quad-urilor de 450 cmc.

    In alta ordine de idei, recordul de timp absolut, stabilit de Nobuhiro “Monster” Tajima anul trecut, a ramas in picioare, desi japonezul s-a incoronat din nou rege la Pikes Peak. Tajima a atacat traseul cu 156 de viraje la volanul unui Suzuki SX4 intens modificat, oprind cronometrul cu 14 secunde mai tarziu decat in cursa de record din 2007.

    El a reusit totusi sa se plaseze in fruntea unor piloti ca Marcus Gronholm si Timo Alanne, ultimul trecand linia de sosite cu anvelopele in flacari.

    Vizualizari: 1160