rss

Producatorii japonezi se asteapta la un nou trimestru cu pierderi

  1. 20/07/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Honda, Nissan, Sua, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cererea slaba inregistrata pe piata auto americana va afecta inevitabil rezultatele financiare ale lui Toyota, Honda si Nissan, toate trei companiile asteptandu-se la un prim trimestru fiscal cu bilant negativ.

    Potrivit celor de la Detroit News, Toyota va incheia perioada cu o pierdere estimata intre 4,8 si 5,3 miliarde de $, dupa ce, la inceputul acestui an, gigantul japonez prevedea o pierdere in primul semestru de circa 6,4 miliarde de $.

    Honda, pe de alta parte, a reusit sa evite o pierdere in ultimul trimestru al anului fiscal 2008, insa, pe primele trei luni ale noului “sezon”, se asteapta la un minus de vreo 1,8 miliarde de $.

    Nici Nissan nu va reusi prea multe in aceasta perioada, insa liderii numarului trei anticipeaza un rezultat ceva mai bun – o pierdere de doar 540 de milioane de euro. In 2009, cele trei concerne au asistat neputincioase la diminuarea vanzarilor din SUA cu aproximativ 30 de procente, “performanta” pe care au repetat-o si in Rusia – una dintre cele mai importante piete afalte in curs de dezvoltare.

    Vizualizari: 897