rss

Prin programul Rabla, persoanele pot lua oricate masini doresc

 1. 27/01/2010
 2. Categoria: Cat
 3. Tags: prima de casare, Rabla
  Vezi toate fotografiile (1)

  Vesti bune pentru cei care vor sa-si dea rabla din garaj pentru a-si cumpere o masina nou-nouta. Programul Rabla ar putea incepe efectiv spre sfarsitul lunii februarie, dupa ce va fi aprobat bugetul Fondului de Mediu, iar Imprimeria Nationala va realiza voucherele care vor fi acordate la casarea masinilor uzate, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

  In 15 zile de la aprobarea bugetului, Imprimeria Nationala poate incepe sa realizeze voucherele pentru programul Rabla.

  "A aparut ordinul de ministru, am finalizat discutiile cu REMAT, persoanele fizice si cele juridice pot merge cu oricate vouchere doresc, la orice producator. Persoanele juridice pot lua masini numai pana in limita a 200.000 euro", a completat Borbely.

  Prin programul Rabla, o persoana va putea sa dea cel mult trei tichete valorice (vochere) pentru achizitionarea unei masini noi. Masinile vor putea fi luate si in leasing "Interesul nostru este ca tot mai multe rable sa dispara din circulatie", a mai spus Borbely, care a adaugat ca pentru acest an nu a fost stabilita o tinta fixa pentru masinile scoase din uz. Un voucher echivaleaza cu 3.800 lei.

  "Bugetul pentru Rabla este in prezent de 228 milioane lei, dar este deschis", a mai spus ministrul.

  De asemenea, din acest an a fost demarat si programul Rabla pentru tractoare si masini agricole al carui buget a fost stabilit la 100 milioane lei, iar persoanele pot lua cel mult 17.000 lei pentru casarea unui tractor uzat.

  Romanii au luat anul trecut numai 32.327 de masini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.

  Vizualizari: 3061
  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 6.050 EUR, An: 2012, Kilometri: 148.000 detalii »

  Toate anunturile »