rss

GM a primit unda verde pentru a crea... noul GM

  1. 06/07/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Cadillac, Chevrolet, Detroit, General Motors, Robert Gerbe
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a primit acordul judecatorului Robert Gerbe de a-si vinde cele mai bune active catre o companie nou formata, botezata de catre specialisti “noul GM”.

    Prin aceasta, fostul lider mondial a facut un pas important catre usa de iesire din purgatoriul falimentului, asigurand viitorul unor marci cu traditie indelungata pe piata americana, precum Chevrolet si Cadillac.

    Asadar, “noul General Motors” le va include pe cele doua si o serie de fabrici care nu fusesera trecute pe lista celor condamnate a fi inchise; de partea cealalta, “vechiul GM” va ramane un balast financiar colosal, alcatuit din marca Pontiac, cateva uzine si un munte de datorii.

    Misiunea lui Gerbe nu a fost una usoara, judecatorul aflandu-se intre “ciocanul” Departamentului Trezoreriei (care ameninta cu stoparea finantarii lui GM, in caz ca acesta nu isi vindea activele pana la data de 10 iulie) si “nicovala” sutelor de creditori (care solicitau respingerea vanzarii).

    In final insa, el a considerat ca o decizie opusa celei luate ar fi provocat “o paguba imediata si ireparabila” companiei din Detroit, batatorind astfel drumul noului GM catre iesirea de sub incidenta Capitolului 11 (un eveniment care ar putea avea loc chiar saptamana aceasta, la doar sase saptamani de la intrarea producatorului auto in faliment).

    Vizualizari: 1067