rss

F1: circuitul de la Valencia modificat din motive de securitate

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: circuit, Felipe massa, Formula 1, Grand prix, Valencia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu trei zile inainte de startul Marelui Premiu al Europei la Formula 1, care se va desfasura duminica, 23 august, pe circuitul stradal de la Valencia, organizatorii spanioli au anuntat ca au operat cateva modificari importante la traseul amenajat in portul Juan Carlos I din motive de securitate.

    Nu putini au fost cei care au spus anul trecut ca Grand Prix-ul de la Valencia, intrat in 2008 in calendarul F1, nu indeplineste toate cerintele de securitate. Ibericii au luat notite si au modificat configuratia circuitului prin largirea unor viraje sau indepartarea unor ziduri de protectie.

    Cea mai importanta modificare a fost efectuata in zona iesirii de pe linia boxelor, care a fost retusata si adusa la acelasi nivel cu pista prin indepartarea zidului despartitor.

    Apoi, vibratoarele din virajele 4 si 5 au fost marite, zidurile de protectie din varful virajelor 3, 9, 10 si 14 au fost mutate mai departe de pista, zidul situat pe partea stanga a virajului 5 a fost mutat mai in spate cu circa 3 metri, virajele 7 si 11 au fost largite, in jurul vibratoarelor din virajele 10 si 14 a fost sadit gazon, in timp ce linia boxelor a fost acoperita cu un amestec de asfalt si rasina de mare aderenta.

    Circuitul din Valencia are o lungime totala de 5,419 metri si va fi parcurs de 57 de ori, ceea ce inseamna un total de aproape 310 km. Recordul pentru un tur de circuit, 1:38,708, a fost stabilit in 2008 de brazilianul de la Ferrari, Felipe Massa, care va lipsi de la cursa din acest an fiind in convalescenta dupa accidentul grav suferit in Ungaria.

    Vizualizari: 1202