rss

Challenger-ul dedicat lui Richard Petty va fi vandut prin licitatie

  1. 12/11/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Dodge challanger, Michael Schumacher, NASCAR, Richard petty, Sebastian loeb
    Vezi toate fotografiile (10)

    Richard Petty reprezinta pentru motorsportul din Lumea Noua cam acelasi lucru cu Michael Schumacher sau Sebastian Loeb pentru, ehem, restul lumii: un soi de semizeu. Avand in vedere cele sapte titluri, 127 pole-uri si 200 de victorii obtinute de-a lungul a 34 de ani cariera in NASCAR (era Strictly Stock/Grand National) si NASCAR Winston Cup Series, nu e de mirare ca este supranumit “Regele”.

    Si nici faptul ca un atelier de tuning i-a dedicat o masina, ce va fi vanduta prin licitatie.

    Respectivul atelier nu este unul oarecare, ci exact cel unde s-au construit majoritatea modelelor Chrysler, Ford si Plymouth “alergate” de Petty in cursele (1.185 la numar) la care a participat. Redenumit “Petty’s Garage” dupa ce legendarul pilot american si-a pus manusile in cui, acesta si-a indreptat atentia catre industria auto “civila”, sectorul pietei aftermarket.

    Asa ajungem la Dodge-ul Challenger, culoare “albastru Petty”, din imagini, practic primul model de strada realizat de catre tunerul din Carolina de Nord.

    Dedicat septuplului castigator al celebrei Daytona 500 si dotat cu un V8 Hemi 426 de 585 CP, muscle-car-ul intarit suplimentar cu suspensii Pedders, frane Brembo si evacuari Corsa va face cu siguranta deliciul audientei prezenta la viitoarea licitatie Barret-Jackson, unde, de altfel, va incerca sa-si gaseasca un nou proprietar.

    Ne asteptam, bineinteles, la un cec cu multe zerouri...

    Vizualizari: 1337