rss

AvtoVAZ a primit imprumutul de la Sberbank

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: AvtoVaz, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Avtovaz a reusit sa obtina un imprumut de 228.6 milioane dolari din partea bancii rusesti Sberbank. Banii vor fi utilizati pentru finantarea procesului de restructurare.

    In plus, Avtovaz a luat in calcul o potentiala reangajare a tuturor fostilor angajati pana in 2012, in cazul in care procesul de restructurare va merge conform planului.

    Productia va fi majorata, de asemenea iar producatorul rus va incepe construirea a unor noi modele, cu ajutorul Renault si Nissan.

    Avtovaz va reduce forta de munca de la 90.141 la 71.265 de oameni, la inceputul anului 2010, potrivit unui declaratii a lui Dimitri Mikhalenko, vicepresedintele companiei pentru personal si politica sociala.

    In luna noiembrie, AvtoVaz si Renault au semnat un memorandum de intelegere, care va ajuta producatorul rus sa supravietuiesca crizei. Ca urmare, Rusia vrea sa creasca sprijinul sau financiar de la 25 la 75 miliarde de ruble (1.67 miliarde de euro).

    Renault a confirmat deja ca va contribui la Avtovaz, dar numai cu tehnologii pentru dezvoltarea de noi proiecte. Impreuna cu Nissan, Renault si Avtovaz va lansa cinci modele noi pana in 2014, iar producatorul rus va oferi 25 la suta din fonduri.

    " Vom transfera tehnologia noastra catre Avtovaz si suntem increzatori ca noile automobile de calitate rusesti vor parasi liniile de asamblare AvtoVAZ incepand cu  2012, " a declarat vicepresedintele senior Renault , Christian Esteve.

    Vizualizari: 1046