rss

Amatoya, masina de pompieri din... viitor

  1. 02/12/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Amatoya, Concept, Ford, Liam Ferguson
    Vezi toate fotografiile (10)

    Rareori se intampla ca un designer auto sa iasa in fata cu un concept care sa intruchipeze altceva decat un autoturism futurist sau un supercar numai bun de introdus in productia de serie. Dar si cand se intampla, evenimentul merita toata atentia noastra.

    Dupa Lamborghini Toro Tractor desenat de Jason Battersby, a sosit timpul sa admiram o auto-speciala Ford, o masina de pompieri care... ne trezeste amintiri din copilarie, cand (aproape) fiecare dintre noi isi dorea sa devina pompier. Si nici macar nu aveam asa ceva!

    Conceptul Amatoya a fost realizat de Liam Ferguson si este un autovehicul usor, proiectat mai mult dupa standardele militare decat cele civile. Dar asta nu ii stirbeste cu nimic farmecul, ba din contra. De exemplu, asezarea scaunelor in habitaclu aminteste de interiorul celebrelor elicoptere AH-1 Cobra, unde co-pilotul este pozitionat in spatele pilotului, ceva mai sus decat acesta.

    Caroseria monococa este realizata din otel, iar pasagerii sunt izolati de caldura incendiilor gratie unui invelis dintr-un gel special, in timp ce vopseaua este si ea rezistenta la caldura.

    Rezervorul care alimenteaza tunurile de apa - care pot fi operate prin telecomanda - poate \"inghiti\" pana la 2.200 litri de apa, iar luminile directionale si camera termala de luat vederi ajuta echipajul sa se deplaseze fara riscuri inutile la locul eventualelor dezastre.

    Vizualizari: 2107
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »