rss

2010 nu prevesteste nimic bun pentru producatorii auto

  1. 14/01/2010
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: Autoeconomie
    Vezi toate fotografiile (1)

    In 2010, vanzarile de automobile noi in Europa s-ar putea confrunta cu noi dificultati din cauza problemelor economice si retragerea programelor de innoire a parcurilor auto.

    Intr-un articol aparut in Wall Street Journal si citat de Mediafax se arata ca nivelul ridicat al somajului si ingradirea accesului populatiei la credite vor reprezenta o piedica importanta in vanzarea de autovehicule, dar cel mai important factor este reprezentat de incheierea programelor gen "Rabla" in tari precum  Germania, Franta, Spania sau Marea Britanie.

    Nick Reilly
    , seful diviziei europene a GM, a declarat pentru cotidianul Wall Street Journal ca piata europeana de automobile va avea nevoie de cel putin 3 ani pentru a reveni la nivelul din 2008, cand au fost comercializate 17 milioane de vehicule. Conform datelor furnizate de Asociatia Constructorilor Auto Europeni, in intervalul ianuarie-noiembrie 2009 in Europa au fost vandute 15 milioane de masini, iar producatorii auto se asteapta ca anul acesta volumul de vanzari sa scada cu inca 2 milioane de unitati.

    Volkswagen si Fiat, principalii beneficiari ai programelor de innoire a parcurilor auto, vor fi cei mai afectati in 2010, se mai spune in Wall Street Journal.

    Vizualizari: 2043