rss

Rabla caseaza masini vechi, dar nu aduce masini noi

 1. 11/05/2010
 2. Categoria: Case
  Vezi toate fotografiile (1)

  V-am mai spus si in alte dati ca, desi programul Rabla 2010 este un succes din punct de vedere al masinilor vechi predate, numarul masinilor noi achizitionate cu ajutorul tichetelor valorice este mult prea mic.

   

  Drept exemplu, putem lua 11 judete din tara in care au fost casate 11.000 de “rable”, insa nu a fost cumparata nici o masina noua, dupa cum informeaza Ziarul Financiar. Vorbim aici de judete ca Olt, Ialomita, Covasna, Giurgiu sau Tulcea, in care rata somajului este foarte ridicata.

   

  Pe primul loc, in functie de numarul de masini casate in cele aproape doua luni si jumatate de “Rabla, se afla Bucurestiul – cu aproape 7.200 de unitati, iar pe ultimele locuri se situeaza Tulcea, Botosani si Satu Mare (aproximativ 700 de masini in fiecare judet).

  Poate ca importatorii si dealerii de masini noi ar trebui, in acest caz, sa se intrebe de ce oamenii nu vin sa-si cumpere masini noi, dupa ce au scapat de cele vechi. Noi am putea sa le dam un raspuns: pentru ca, dincolo de reducerea acordata prin programul de innoire a parcului auto, oamenii nu au bani ca sa-si achizitioneze o masina noua; pentru ca nimeni nu s-a gandit sa le ofere metode de finantare special create pentru posesorii de vouchere Rabla. Ce bani poti sa ceri de la un om care tinea in fata blocului o masina mai veche de 10 ani si nu si-a luat una noua pana acum ?!

  Vizualizari: 1809